tiistai 13. elokuuta 2019

Pentue suunnitteilla!

Pentue suunnitteilla syksy 2019/talvi 2020
yhdistelmästä
Kiva – Ukko

Kiva (Tending Upbeat)- Kuva Toni Lahdensivu


emä: ”Kiva”, Tending Upbeat, ER56249/15
(i: FI KVA FI TVA FI AVA Borderliz Robbin Hood- e: Tending Ultimate)
AGI2
silmät terveet
lonkat: B/B
kyynärät: 0/0
selkä: LTV0, VA0, SP0
olat kuvattu terveiksi
Geneettisesti CEA, TNS, IGS, DM, EAOD, NCL, vWD, MDR1 terve, samoin kuin sensorisen neuropatian, hampaiden hypomineralisaation sekä malignin hypertermian osalta.


Ukko - Kuva NillaSalonen

isä: Ukko, J1756/08u,  ER33778/10
(i: Nalle – e:Finn)
työkoirana lammastilalla
kilpailee paimennuksen 3-luokassa
kaksinkertainen paimennuksen Suomenmestari
silmät terveet
lonkat: A/A
kyynärät: 0/0
Geneettisesti CEA terve

Kiva on agilityn 2-luokassa kilpaileva, lyhytkarvainen tricolor narttu, jonka pääasiallinen työ on terapiakoirana toimiminen.

Kiva on nimensä mukaisesti kiva; avoin, lunki, hyväntahtoinen ja hyvän tuulinen hyvän mielen koira, jolla ei ole ääni- eikä alusta-arkuuksia. Arjessa helppo ja huomaamaton, toimintakykyinen ja aktiivinen koira. Terve se on ollut koko ikänsä, samoin sen emä (kohta 9v) ja emänemä (14v) ovat olleet hyvin terveitä koiria.

Kiva rakastaa leikkimistä ja juoksemista, mutta palkkautuu hyvin myös nameilla. Sillä on hieno keskittymiskyky ja se kestää erinomaisesti myös häiriöitä. Agilityssä Kiva on osoittanut olevansa estefokusoiva ja itsenäinen, mutta ohjaajanöyrä. Tyyppi, joka vastaa rintamasuunnan muutoksiin sekä sosiaalisen palkkaukseen tehokkaasti. Treeni- ja kisapaikoilla Kiva osaa ja pystyy rauhoittumaan erinomaisesti ja yleensä nukkuu jopa aivan kehän vieressä.

Kivan suku on paimenpuolen koiria, jotka ovat kunnostautuneet myös muissa harrastuslajeissa kiitettävästi. Aivan lähisukulaista mainitakseni Kivan isä, Robin, on Suomen tottelevaisuus- ja agilityvalio sekä käyttövalio hausta. Robinin vanhemmat kilpailevat Ruotissa paimennuksen mestaruustasolla.
Kivan emä, Näp (T.Ultimate) kilpailee agilityn 3-luokassa ja sen vanhemat ovat nuorena olleet monipuolisia harrastuskoiria; isä Iirolla on mm. v. 2009 paimennuksen juniormestaruuskisojen 6. sija, ja kaudelta -10 63 p ja 2. sija 1-lk:sta (SPKY) , se on Suomen ja Ruotsin agility- sekä hyppyvalio, Suomenmestari agilityssä v-10 ja kilpaillut tottelevaisuuskokeiden avoimessa luokassa. Emä Hip kilpaili agilityn 3-luokassa, tottelevaisuuskokeiden voittajaluokassa, paimensi ja veti valjakossa.
Kivan täysveli Maku, kilpailee palveluskoirien haukukokeissa (HK3), agilityssä 3-luokassa ja tottelevaisuudessa erikoisvoittajaluokassa. Myös muita erinomaisesti menestyneitä toko- ja agilitykoiria suvussa on runsaasti.


Kivan sulhaseksi on valittu lähes 11 vuotias, rotuunotettu, pitkäkarvainen tricolour Ukko. Ukko on kilpaillut paimennuksen 3-luokassa ja on kaksinkertainen paimennuksen Suomenmestari; ensimmäisen mestaruutensa Uko voitti v. 2011 ollessaan vasta kolmevuotias. Mestaruuden Ukko uusi vuonna 2015.

Ukko on ikäisekseen erinomaisessa kunnossa ja työskentelee lammastilalla, aikaisemmin se on toiminut työkoirana myös lypsykarjapihatossa.

Luonteeltaan Ukko on voimakas ja lujahermoinen. Päättäväinen, suoraviivainen, hyvällä työälyllä ja eläintenlukutaidolla varustettu, miellyttävä paimen, jolla ei ole ilmennyt mitään arkuuksia. Itseäni viehätti erityisesti Ukon rentous ja avoimuus.

Ukon suku on tiettätävästi hyvin tervettä. Sen vanhemmilla on terveet lonkat ja sen emä on suorittanut paimennuksen perusradan naudoilla. Tervelonkkaisia, vähintään perusradan suorittaneita koiria löytyy sukutaulusta pidemmällekin. Ukolla on SKL:n rekisterissä ennestään kaksi pentuetta. Pentueista ensimmäinen, Karjapaimenen kenneliin v-2014 syntynyt, on lähes kokonaisuudessaan kuvattu lonkiltaan terveiksi ja mileti kaikki ovat kilpailleet paimennuksessa lampailla ja/tai naudoilla. Myös v-2018 kennel Sellaiseen syntyneestä on jo muutama ehtinyt käydä luustokuvissa ja hyvältä on näyttänyt.

Pennuista odotan ja toivon energisiä, vietikkäitä sekä toimintakykyisiä työskentelijöitä, joilla on avoin ja miellyttävä luonne.

Pennut kasvavat kotioloissa tottuen normaaliin lapsiperheen arkeen, sen ääniin ja muihin koiriin. Ne tottuvat myös autoiluun, laukauksiin ja tutustuvat erilaisiin ympäristöihin sekä alustoihin. Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliittoon ja ne luovutetaan aikaisintaan 7-viikon ikäisinä eläinlääkärin tarkistamina, madotettuina ja sirutettuina.

Pennut myydään aktiivisiin koteihin; paimennukseen, muihin töihin ja harrastuksiin. Koteihin, joissa panostetaan hyvään suhteeseen sekä sujuvan arkeen, ja jossa koira pääsee olemaan aktiivinen läpi elämän.

Pentutiedustelut ja kysymykset ensisijaisesti sähköpostitse matkatoverit@gmail.com. Kerron mielelläni lisää yhdistelmästä. Tervetuloa tutustumaan Kivaan, sen emään sekä emänemään kotioiloissa ja treenikentillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.