keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Reunion

Tiistaina tempaistiin treenit Mian ja russeleiden kanssa teemalla "Sanna & HIP meets Savikon Sepon vappu-skabojen radan" ;) Ratahan ei muuten ollut mikään v-mäinen tappo veto, mutta mua jäi kaivelemaan se alun riman alitus -> piti päästä kokeilemaan ja kun muutenkin on teemana rytmitys ja linjat, niin tuo ko. kisapätkä sopi siihen tarkoitukseen vallan mainiosti.

No... otin alun siis pyöritys 2 aidalle ja leikkaus 3 aidalle kuten kisoissakin tein. Ja... hyvin todennäköisesti olin siis ajanut kisoissa leikkauksessa "päälle" ja siksi Hipardille tuli kiire -> nopeiten pääsee suikkaamalla riman ali. Nyt kun olin itse maltillisempi oli tuo leikkaus tuolle 3 aidalle ja pujotteluun ohjaukseen varsin mainio.

Mutta... vaikka Hip ei olisi 3 aidan rimaa alittanut, niin tuskin olisimme ko. radasta hyllyttä selvinneet kuitenkaan, sillä... leikkauksen johdosta jäin pujottelussa niin pirusti jälkeen että linjani veti Hipardin 6 putken väärään suuhun -> mulla ei ollut/olisi ollut pienintäkään mahdollisuutta saada sitä kisoissa oikeaan suuhun jos/kun olin noin paljon jäljessä. Treeneissä sain toki, mutta siitä syystä ettei kisa rata ollut aivan täydellinen -> A-este ei ollut käytössä. Näin ollen pystyin layeroimaan keinun ja ehdin ohjaamaan 6 putkeen ja jatkoon. Kiirettä piti silti. Ja jos taas piti "liikaa" kiirettä, niin onnistuin ajamaan Hipin pois 5 esteen linjalta :/ Että on tää vaan "helppoo" tällaisen supernopsan ja herkän koiran ohjaaminen... (näin mulle on väitetty... jostain kumman syystä ne jotka tällaista väittää ovat niitä joilla itsellään on hidas koira ;))

Kokeiltiin alkuun vielä vaihtoehtoisena pyöritys 2 aidalle + veto 3 aidalle ja leikkaus pujotteluun sekä leikkaus 2 aidalle + sylkkäri 3 aidalle ja lähetys pujotteluun. Kummassakin oli puolensa: leikkaamalla vasta pujottelulla ehdin jatkoon kaikista kevyimmin -> riskinä oli "liika" kiire, eli herkästi pukkasi koiran 3 väliin jos ei maltti piisannut odottamiseen, tai sit 5 esteen linjasta ohi. Leikkaus+sylkkäri+lähetys oli mun mielestä paras - ja varmastikin nopein koska myös koiran kulkema matka oli lyhin. Itse sai pistää töppöstä toisen eteen jatkoa ajatellen, mutta mielestäni myös jatkon linjat tulivat tällä aloituksella kaikista luontaisemmin.

Muina juttuina illan treeneistä: Hip tuli hyvin mukaan vetoihin, tosin niiden tekemiseen tarvitaan tilaa. Valssilla saa tuon eläimen mun "tanssitaidolla" just eikä melkein väärään paikkaan. En vaan ehdi tehdä valssia valmiiksi ja piste. Hyviä havaintoja tuli myös tästä n. vuoden "vajaalla liekillä" treenaamisesta: leikkaus taittoi Hipin keinulta alas :o No, seuraavalla kerralla se jo muisti sen, että ei siinnä sen kummempaa. Ja sit pussi tekniikka oli heikentynyt. Eli pussia treenasin yksittäisenä esteenä lisäksi ja alkoi palautua sekin vallan mainiosti :)

Eli vaikka pääpiirteittäin taukoilu ei ole haitannut, niin noissa pikku nyansseissa se näemmä näkyy. Eli mitä tästä (taas) opimme? Ehkä sen kuinka tärkeää on monipuolinen ja suunnitelmallinen treenaaminen :)

BTW... vielä tuosta "helppoudesta" jonka varmaankin n. 99,9% bc ohjaajista tietää... kieltämättä joskus, vaikka kuinka on koittanut suhtautua ymmärtäväisesti (siis kun eihän ne tiedä mistä puhuvat), nämä "no miten niin se voi olla vaikeaa kun koira on noin nopea ja taitava" pään aukomiset ovat ottaneet päähän. Helppoa kai se on viisastella silloin kun oma sessu on vauhdiltaan sitä luokkaa että jos vielä vähän hitaammin menisi niin se eläin peruuttaisi ja/tai niin heikosti lapasessa ettei piittaa *kan vertaa siitä mitä ohjaaja tekee. No, eihän sellainen joka on ajanut vain "nissanilla" voi tietää miltä formula tuntuu, enkä missään tapauksessa vaihtaisi hipardia mihinkään lahnaan vaikka ajoittain toki tämä vaikeus syökin naista melko rankasti, mutta silti... kuin se voi olla niin *tun vaikeeta pitää turpansa kiinni asioista joista ei oikeastaan tiedä niin yhtään mitään? Häh?

Ugh - olen todellakin puhunut ;D

Pitkästä aikaa treenattiin 65 rimoilla - ei mitään ongelmia, sillä...
ei se säkäkorkeus vaan se maavara kuten kuvasta näkyileepi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti