lauantai 19. maaliskuuta 2011

Huikeaa :)

Hipardin kanssa on tehty todellisia "kaikki onnistuu" treenejä, sillä... ta-daa - kaikki on onnistunut :D Pääteemana on ollut vekki, valssi, pakkovalssi sekä takaa kierto valssi jotka ovat olleet tehostetusti "tapetilla" sekä Päivin treeneissä että Lotan yksäreillä. Ja JAHUU!!! En tiedä johtuiko se Lotasta, mutta hälle nyt kuitenkin kunnia tällä kertaa menee, mutta mun valssit alkoivat taas yks kaks toimia!! Nyt ne ovat taas valsseja, pitkästä pitkästä aikaa :) Olen päässyt eroon "walas valsseista" ja alkanut tehdä niitä taas oikein :) Kyllä on mahtava fiilis :) Hip ei valu, ei tule pahki, ei karkaa selän taakse... ja mä ehdin radalla ties minne Hipardin suunnistaessa just eikä melkein oikein :)

On se kyllä vaan jännä kuinka herkästi väärät suoritus tavat ja maneerit tahtoo tarttua; aikoinaan Pete ja Mari mut valssaamaan opetti ja homma toimikin super hyvin. No, sit tuli taukoa noissa hyvissä koulutuksissa ja treenattua walaasti -> ja kappa kun alkoi tulla walas valsseja :o Ja että ne olivat sitkeessä! Syksystä -08, kun Takuteihin siirryin, olen koittanut saada valsseja taas ehjiksi ja nyt vasta se tapahtui (tosin, tässä täytyy huomioida se että v-2009 meni lähes tyystin taukoillessa, samoin vuodesta 2010 meni leijonanosa "harakoille" Hipardin mammalomien vuoksi. Ts. aktiivista treeniaikaa on kertynty ehkä 1,5 vuotta, ja sinä aikana treenattu lähinnä vain 1kerta/vko todella kevyesti).

Päivin treeneissä saatiin hommat viimeisteltyä, ts. myös ennakoiva valssi ehjäksi. Tosin, kuten pakkovalssissakin, myös ennakoivassa valssissa on huomioitava Hipardin erilainen koulutustausta & ominaisuudet. Takaa kiertovalssit eivät olleetkaan niin rikki kuin kuvittelin vaan itse asiassa mukaan oli lipsahtanut vain pieni ylimääräinen liike -> pois ja näin meillä oli taas takaa kierto valssikin.

Ja kun valssailun makuun päästiin Lotan yksäreillä, niin mähän innostuin tekemään jotain aivan huikeaa!! Nimittäin _todella_ kovasta vauhdista valssi+pakkovalssi+valssi yhdistelmän yhteen putkeen ja hienosti meni :) Ja tein tuon vapaaehtoisesti. Ja jopa kaksi kertaa. Ja toimi siis myös toisella kerrallakin :D

Näp on myös ollut sangen näppärä edelleen; perjantaina tuli pienelle 5kk ikää mittariin ja hyvältä näyttää edelleen. Ja jopa paremmalta kuin ennen ;D Putkea ja pussia on treenailtu ja molemmat esteet ovat treenimäärään nähden hyvin hanskassa (tai näpeissä ;)). Pitkästä aikaa otin pari toistoa pujottelun sisäänmenoja, hyvin olivat pysyneet päässä nekin. Tekniikoista on järjestelmällisemmin tehty pakkovalssia & takaa kierto valssia, jaakotusta vähän fiilistelty muutamaan otteeseen. Orastavaan korppikotkaan kiinnitettiin huomiota ja muutoinkin asenteeseen aletaan nyt pikku hiljaa, hampaiden vaihdon myötä, hakemaan enemmän syvyyttä.

Toko on ollut ehkä agilityä enemmänkin paitsiossa, mutta hämmästyksekseni näpin sivulle tuloista on tullut aivan supereita :o Joku on käynyt opettamassa pienelle myös kaukokäskyt ja liikkeestä maahan menon :o

Järkytyksekseni olen joutunut toteamaan ettei Näp-pieni, ole enää niin pieni :( Tai no on se, painoa 8,5kg, mutta siis... sillä on suussa jo ison koiran hampaita!!! Voi eih!! ;D Kaikki etuhampaat ja osa poskihampaistakin on jo vaihtunut, kulmurit ovat vielä maitohampaat. Jos leluissa ei olisi näkynyt verta, niin multa olisi saattanut mennä koko hampaidenvaihto ohitse, sillä Näp on edelleenkin maailman kiltein penneli. Mitään ei ole tuhonnut (tai no, yhden oman lelunsa räjäytti) ja on edelleenkin aivan käsittämättömän rauhallinen ja kiltti kotioloissa  :o Tai siis on treeneissäkin, mutta ei rauhallinen. Tai no, on tavallaan sitäkin, sillä Näpin keskittymiskyky on jotain aivan mieletöntä :o Mutta ei siis "lahna" rauhallinen vaan "salama" rauhallinen -> lähtee siis kuin nappi housuista mutta ei ole mikään heteka rakettimoottorilla :)

Arkea on tosi paljon helpottanut nyt myös se, että sain aikaiseksi opettaa Näpsän kulkemaan hihnassa vetämättä ja sitä uskaltaa myös ulkoiluttaa irti siinnä missä Hipardiakin. On tosi helpottavaa kun ei enää tarvitse sumplata rattaiden/pulkan/kävelevän taaperon ja hihnassa olevan pennun kanssa. Siellä ne tulee kuin ankan poikaset kaikki kolme: Hip, Näp ja Pygmi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti