sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Joka äidin unelmatyökalu - Husky-Hepardi :)

Niin, meidän taloudessahan on koirille tasan neljä sääntöä:
 1. pitää osata poistua
 2. pitää osata noutaa
 3. pitää osata nostaa esineitä
 4. pitää osata VETÄÄ!!!
Ja koska Hip on Hip, se paitsi osaa nämä kaikki, se tietenkin osaa ne paremmin kuin loistavasti :) Eli, nyt pitää vaan ohjaajan (minun) osata hyödyntää näitä Hipardin mahtavia taitoja - ja minähän osaan, koska olen saanut syntymälahjaksi jotakuinkin ehtymättömän kätevyyden ja kekseliäisyyden, heh :)

Joten... niin, se ainoa asia mitä Hip ei osaa, on kävely hihnassa sillee sivityneesti : / No mutta, koska en minäkään niin järin sivistynyt ole, mutta omaan maalaisjärkeä senkin edestä, niin tämän "ongelman" tietenkin olen ratkaissut niin ettei Hipiä tarvitse pitää hihnassa, helppoa kun sen osaa ;o No, vaunulenkeillä talvisessa kaupungissa en jotenkin tuntenut oloani kotosaksi mikäli Hip on irti ja sen seurauksena oli kipiä olkapää ja armoton *tus. Varsinkin kun kärrit juuttui lumihankeen ja kaikki oli huonosti. Pari lenkkiä tehtiin hien ja kirosanojen virratessa, kunnes näin valon: minullahan ON KOULUTETTU VETOKOIRA!! Mitä hittoa MINÄ teen kaiken työn kun on "orjakin" olemassa?

Tuumasta toimeen ja lopputulos näyttää tältä:

 

  
Huomatkaa "mucherin" pitkä askel - tässä vauhdissa ei todellakaan enää tuupata :)


Saa laittaa isäntäkin tossu toisen eteen :)  

  
Tyytyväinen kyytiläinen :)

Ja loppuun huomautus: ÄLÄ KOKEILE TÄTÄ KOTONA ellei sinulla ole KOULUTETTUA ja TREENATTUA sekä HALLINNASSA OLEVAA vetokoiraa! 
Valjaissa ja vetoliinassa oleva koira EI ole fyysisesti ohjaajan hallittavissa vaan koiran on TOTELTAVA SANALLISIA KÄSKYJÄ EHDOTTOMASTI - mikään "sinnepäin" tekeminen EI RIITÄ!
Lisäksi koiran TULEE OLLA fyysisesti  terve, hyväkuntoinen ja TREENATTU nimenomaan vetämiseen. 

Ja tietenkin, jos ja kun "kuorma" on näinkin kallisarvoinen kuin tässä kuvasarjassa, pitää myös koiran hermorakenteen olla huippuluokkaa - mitään ei saa säpsyä, ei pelätä, ei hölmöillä... ylipäätänsä ei saa reagoida mihinkään muuhun kuin ohjaajan käskyihin. 

"Pientä" esimerkkiä hallinnasta:

 loppuun nauruhermojen kutkuttelua -näin voi käydä kun saa mitä tilaa :)

4 kommenttia:

 1. Voi kun Hipardi näyttää tärkeältä tehtävässään :D
  Tuota ideaa mullekin on ehdotettu, kun tuplavaunut alkaa olla liian raskaat työnnettävät. Mutta nuo varoitukset tosiaan on paikallaan! Työn iloa Hipille ;)

  VastaaPoista
 2. no mutta - ny kipin kapin (heh-heh eiks oo kiva kun kehotetaan menemään kipinkapin? ;P) treenaamaan tulevaisuutta varten!

  Mutta hei, älä sure: kato tuplat on kuitenkin vähän pienempiä ja kasvaa kai mun käsittääkseni noin niinkuin yleisesti ottaen vähän hitaammin kuin "tavis" penska. Ja niin... mein pygmi on kaukana taviksesta - se nimittäin on KORSTO :o :o
  Eli siis... sä ehdit kyllä hankkimaan itsellesi tarvittavasti "habaa" kärryjen lykkimiseen sit ihan siinnä vauva-arjessa: ensin pienillä painoilla ja siitä sit pikku hiljaa vastusta lisäten ;)

  Mutta selkääsi kyllä säälin :( Pyydä äitienpäivä lahjaksi jo lahjakorttia hierojalle -tuut sitä tarvitsemaan!

  VastaaPoista
 3. Vau, olin jopa minäkin otettu tuosta fillarimiehen koirien hallinnasta! Olisi ollut kiva nähdä, miten se sai koirat taas pyörän taakse, kun ne juoksivat vapaina muutamassa kohtaa.
  -Pete

  VastaaPoista
 4. joo, harmi ettei sitä näytetty. Mutta tosiaan -tässä hyvä video varsinkin niille joiden suusta pääsee lause "no kai ny toi bortsulla onnistuu, mutku nää XXXX rotuiset on semmottiisii ja tämmöttiisii..." ;) Eivät näyttäneet kyllä nuo videon sessut BeeCeeiltä - et oiskohan se koiran hanskassa pysyminen välillä ihan hiukan siitä ohjaajastakin kiinni tai jotain? ;)

  VastaaPoista