tiistai 21. joulukuuta 2010

Joulu tulla jolkottaa...

Joulu tulla jolkottaa ja maailman viisain, nätein ja näppärin Näp saavutti kunnioitettavan 2kk:n iän viime lauantaina :) Sehän on siis jo tosi iso tyttö, ei mikään vauva enää ;-)

No, vitsi vitsinä, mutta on kyllä ollut todella hämmästyttävää miten "valmis" voi olla noin pieni pentu - tyypillä ikää kuitenkin vasta 9 viikkoa, ja se osaa jo ihan kaiken tarvittavan :o (voi kauheeta, mitäs me nyt tehdään seuraavat 8-16kk ennen kisaiän täyttymistä kun Näp osaa jo kaiken? ;D) Ja mitkä hermot!! Ei hemmetti, käsittämätöntä... mulla ennenkin ollut tosi hyviä koiria hermoiltaan, mutta silti... Näp vaikuttaa aivan uskomattomalta tapaukselta. Toki osasin odottaakin että hyviä pentuja tulee "Iipardeista", onhan niillä loistavat geenit, ja kun pikkupentuajan sosiaalistamiseen uhrasin aikaa ja vaivaa huolella jotta elämän eväät olisivat parhaat mahdolliset pienillä, mutta silti... On se vaan hieno, voisi kai sanoa että "odotin paljon, sain vielä enemmän" :D Ja kyllä, tää on niiiiiiin oikein ja olen niiiiiiiiiiin ansainnut tämän <3

Matkustaminen on Näpänderille edelleen silkkaa pässin lihaa; auton lähtiessä liikkeelle se nukahtaa, kuten on tehnyt ensimmäisestä automatkastaan lähtien. Ja jää rauhassa & tyytyväisenä autoon odottamaan. Myös kotona yksinolo tuntuu sujuva; siis varmaksihan tuota on paha sanoa, koska enhän minä tiedä mitä Näp puuhaa yksin ollessaan, mutta ainakaan mitään ääniä ei kuulu eikä näy että olisi tehty tuhoja tai muutenkaan puuhailtu - oletettavasti siis nukkuu. Sisätiloissa on muutenkin varsin rauhallinen ja helppo pieni tytöntyllerö: kun ei tehdä mitään, niin Näp nukkuu. Hämmästyksekseni se nukkui lähes koko viikonlopun, mitä nyt ulkona piipahti ja syömässä, kun Samin kanssa raivasimme huushollia takaisin ihmisasumuksen näköiseen kuntoon (no, sanotaanko näin, että monessa taloudessa, ainakin sellaisissa joissa ei ole 1-vuotiasta, 8 viikkoista koiranpentua ja 3 aikuista koiraa, tätä meidän "raivausta" pidettäisiin luultavammin lähinnä esipesuna ;)), kun tuon lokakuun puolenvälin jälkeen aika kului Pygmin ja Iipardien parissa harjanvarren sijasta. (voi jestas millainen kaaos sitä voikaan syntyä noin 10 viikossa :o )

Ihmisiin, niin naisiin, miehiin kuin lapsiinkin Näp suhtautuu erittäin positiivisesti sekä avoimesti; Hipardin "karavaanari kaikkien kaveri" -geenit jatkuvat näemmä jälkeläisissä :) Ja tietenkin aivan älyttömän suuret kiitokset ystäville ja TAKUTien treeniporukoille pentujen sosiaalistamisavusta! Uudet paikat, pinnat, tilanteet, vieraat koirat  yms. eivät Näpsää rassaa ja Näp on jo alle 8 viikkoisena leikkinyt, "treenannut" ja tuonut lelua leikittäväksi niin parkkihallissa, supermarketin edustalla kuin ihan tavallisessa treenihallissakin (isojen koirien treenatessa - ja mökätessä ;), samaan aikaan). Syö hyvällä halulla myös treenikentällä ja nukkuu levollisesti sekä häkissään että sylissä kentän laitamilla - Näpsää ei hetkauta mitä muut touhuaa :)

Summasummaarum, tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä että Näp'n kanssa homma kulkee juuri oikeaan suuntaan mitä tulee tulevien tavoitteiden saavuttamiseen :) Eli jos tähän suuntaan homma etenee, niin Näp'istä kasvaa miellyttävä seuralainen niin kotiin kuin harrastuksiinkin sekä kiva koirakansalainen - ja se on se tärkein tavoite ja toiveeni ja haaveeni; se että Näpistä tulee kiva ja terve koira :) Jos sillä pystyy vieläpä jotain harrastamaankin, ja sattuisi jopa harrastuksissa pärjäämäänkin, niin se on vain piste i:n päälle. Tärkeintä on että koiran kanssa on mukava olla ja elää.

No joo, ollaan me vähän harrastettu jo "sivulajejakin", joitakin temppualkeita tehty ja tietenkin luokse tuloa sekä seuraamista vahvistetaan. Ja Näp osaa jo istua käskystä :o Ja pysyä hetken verran paikoillaan :) Eli oikeastaan kaikki kivan koirakansalaisen tarvitsemat tottelevaisuus taidotkin  alkavat olla jo kasassa :)

Niin ja kappas, tosiaan 3 yötä jouluun on. Ja no panic ja vielä vähemmän stressiä :) En ole ollut koskaan Jouluhössö vaikka Joulusta tykkäänkin - mielestäni tärkeintä on rauha ja yhdessäolo, ulkoisilla puitteilla ei ole niinkään merkitystä. Joten meidän talouden Joulut ovat olleet aina suht riisuttuja ja viime vuonna kuvittelin tekeväni sen suhteen jopa ennätyksen, vaan enpä tehnyt: tänä vuonna vietetään vielä minimalistisempaa Joulua mitä järjestelyihin tulee sillä kun taloudessa on 1v 5kk ikäinen Pygmi ja 9 viikkoinen koiranpentu (ja ne 3 aikuista eläintä), niin... no jotenkin löydän ajalleni parempaakin tekemistä kuin siivoilun/kokkailun/shoppailun/stressaamisen. Sen verran tehdään kun tuntuu kivalta mutta tärkeintä on yhdessäolo rakkaiden kanssa - ei siinnä kohden ole merkitystä onko lanttulaatikko itse väsättyä vai Saarioisten äitien tekemää.

Hyvää Joulua ystäville sekä kaikille Hip & Näp faneille :)

Näp takes a little nap ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti