perjantai 11. helmikuuta 2011

Olla tiukka ja kätevä...

... olla huikean pätevä!

Sellainen on Näp-Näppärä, ei voi muuta todeta :) Lauantaina tehtiin vaiherikas reissu Q-, U- ja Z-pentupäiville Keravalle matkaseurana Lotta & Ilo. Niin ja Hip-mamma pääsi matkustamaan tietenkin myös. Mukavan matka- ja treeniseuran lisäksi illan parasta antia olivat tietenkin pentu-treenit ja ennen kaikkea Routa-siskon tapaaminen. Roudalla ja Näpänderillä tuntuikin olevan ihan omat kuviot keskenään, ja sukulaisuus oli lievästi sanottuna selkeästi havaittavissa - muussakin kuin värityksessä. Huikean päteviä pieniä neitoja olivat molemmat, kyllä siinnä sydän pakahtui ilosta ja ylpeydestä vaikken penskojen kasvattaja olekaan. Kyllä siinnä vaan oli sellainen.: "voi vitsin, vitsit. Noi on mun Hip-pienen ihanat ja pätevät lapset <3" (joo, ihan niin kuin mun omilla geeneilläni olisi asiaan jotain vaikutusta... : /  No, sosiaalistamisen hyvästä alusta toki voin ottaa kunnian itselleni.)

Näp oli aivan huikean näppärä otus - jälleen kerran. Likainen parkkihalli, vieraat ihmiset ja koirat eivät sitä hetkauttaneet, vaan pieni suhtautui, tapansa mukaan, avoimesti ja positiivisesti kaikkeen ja kaikkiin. Niin ja "treenatessa" keskittyi treenaamiseen. Näpin leikki on super hyvä ja se sinkosi oudossa paikassa jopa "kuolleeseen" leluun lähes tulkoon samalla raivolla kuin kotonakin. Tai siis sinkoamisessa oli sama raivo, mutta tapporavistus oli hieman kotioloja laimeampi. Näpsän vauhtinouto oli ihan super ja suunnitelmiin kirjattiinkin tunnarin alustaminen ja vauhtinoutoja rinnalla säästellen. Sivulle tulot ja peruasennossa pysyminen sujuu jo kivasti treenimäärän huomioiden (eli tosi vähän on treenattu) ja seuraamisessa Näp Työskentelee isolla T:llä -> aletaan pikku hiljaa hakea tilannetta jossa seuraaminen tapahtuisi pääosin neljällä jalalla yhden sijasta. Myös paikka makuu ja istumis-rivistössä käytiin "isojen" kanssa ja tosi upeasti sujui Näpsän paikallaolot! Ei ottanut häiriötä liikkurista, ei muista ohjaajista eikä ihmisistä (tosin, tiedän toki senkin ettei ne tuossa vaiheessa vielä liikkurista otakaan häiriötä ;)) Ja pysyi paikoilla sen mitä on opetettukin - ja äärettömän pätevän näköisenä, joskin hieman litteänä tapauksena.

Todella kiva ilta ja hyvät palautteet & ohjeet tuli Riitalta, Pekalta ja "heimolaisilta". Mitä nyt "isot pojat" vähän kiusasivat kommentoimalla: "tässä vähän katseltiin, että taitaa tulla melko nopsa pakkaus tuosta Näpistä. Heh-heh" :D Siis hyvällä kiusoiteltiin, sillä veikkaanpa että tuossa porukassa kaikki tietävät mikä ihanuus - ja mikä kamaluus, onkaan se nopsa ja työtä rakastava koira - super nopsasta nyt puhumattakaan.

Agilityä ollaan käyty myös fiilistelemässä muutamaan otteeseen; "haistellut" siis Näpin tapaa tehdä, vahvistettu suhdetta , hyvää asennetta treenaamiseen ja aloitettu pikku hiljaa oikean työskentelyasenteen rakentamista. Treenatessa Näpin rohkeus, tehtäväkeskeisyys sekä itsenäisyys tulevat vahvasti esiin ja vaikka se monessa suhteessa onkin kuin ilmetty äitinsä, myös eroja - positiivisessa mielessä, tuntuu tulevan esiin. :) Sanotaanko nyt näin että tällä hetkellä Näp vaikuttaa olevan erittäin onnistuneen rodunjalostuksen tulos; polvi on tyttärestä parempi eikä omena silti ole turhan kauas puusta pudonnut :)

Varsinaisen, suunnitelmallisen treenaamisen aika koittaa vasta paaaaaaljon myöhemmin, mutta pikku hiljaa alkaa hahmottua treenien päälinjat omaan päähäni. Vaan ei kiirettä, Näp on vielä pieni ja se mikä vaikuttaa olevan totta tänään, voi olla jotain ihan muuta vuoden kuluttua - ei siis raakaa linjanvetoa vielä mihinkään suuntaan. Pennun ehdoilla ja tahdissa eteen päin.

Ai niin, ja Näpin rohkeutta, avoimuutta ja vietikkyydestä on jo saatu todella positiivisia merkkejä ja hetki sitten saatiin mahtavat näytöt myös toimintakyvystä <3 Kyllä moottoria piisaa - MAHTAVA PENTU!!!

ps... Näppäränä tyttönä Näp sai siirron Emilian pentu-ryhmästä Lotan koutsaamaan valmennusryhmään :o Kiitos Lotta! Ja Kiitokset Emilia mukavista treeneistä ja pentu-ryhmäläisille loistavasta seurasta!

Routa-siskon hieno kontakti ATT:n kisatunnelmissa - Kuva Sirpa Saari

Näp-litteä paikkamakuussa T-treeneissä Keravalla. Vieressä valoisa Valo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti