perjantai 15. huhtikuuta 2011

Näytelmä Näp

Nätti Näp todisti näppäryytensä näytelmäkokemuksen merkeissä viime sunnuntaina osallistumalla match showhun. "Suureksi hämmästyksekseni" Näp ei voittanut, sen sijaan käyttäytyi ja toimi täysin odotetusti ts. loistavasti - ja tällä reissulla ilmeni myös, että Näp ei olekaan mikä tahansa koira vaan "mustekala bordenscollie" ;D.

Mätsäri järjestettiin Cittarin parkkihallissa, ja se olikin suurin syy osallistumiselle - ja nimenomaan osallistumiselle, ei vain tutustumiskäynnille ja ääniin/ympäristöön tms. totuttautumiselle. Äänet, koirakarkelot ja parkkihallit ovat Näpsälle "pala kaakkua", ja nyt haluisinkin nähdä miten se toimii kun mukaan lisätään ei-niin-konkreettista-tekemistä, ei-niin-konkreettisesti-motivoituneiden-&-hallinnassa-olevien-koirien-välittömässä-läheisyydessä & tietynlainen "jännitysmomentti" (kehän laidalla oman vuoron odottelu). Ts. vähän sellaista "koeharjoittelua" siis.

Matkaseuraksi saatiin Kirsi ja Bami ja tytöt olivat jotakuinkin innoissaan asiasta. hienosti Näp suikahti Bamin seuraan Kirsin autoon - ja olivatpa tytöt jopa vaihtaneet "karsinoitakin" matkan aikana (juu, Näpin aloitteesta.) Ja paluumatkalla Näp päätti mieluummin matkustaa samassa karsinassa Bamin kanssa kuin itsekseen (ehkäpä siltä puolelta oli paremmat näköalat). Kyllä siinnä riitti meillä ihmisillä miettimistä että miten ihmeessä tuo vaihto onnistuu - ja vieläpä niin, ettemme edes ehdi sitä huomata :o Lopulta mysteeri selvisi, ja siitäpä Näp saikin lisänimen "mustekala" - mistä mahtuu silmä, siitä mahtuu koko otus :o

Mätsäri paikalla Näp oli riemuissaan ja pääsi laskemaan leikkiä muiden penneleiden kanssa. Kun leikit oli leikitty, vedettiin rauhassa lonkkaa :) Hienosti leikki lelulla kanssani ja teki myös helppoja temppuja & pientä treeniä. Jossain välissä otettiin oikein sikeät tirsat sylissä ja sit ei muuta kuin kehään. Käsittely & liikkuminen kehässä sujui hyvin eikä muiden koirien läsnäolo Näpiä häirinnyt, ei vaikka välillä meinattiin jäädä isompien alle. Tuntui ettei Näp edes huomannut kehässä muita olevankaan, ja vaikka se selvästi aisti, että tässä on nyt jokin "juttu" meneillään, teki hienosti töitä ja kehästä ulos päästyään iski leluun kiinni apinan raivolla <3 Niin ja söi ja joi todella hyvin tapahtumapaikalla myös.

Tuomarin kommentit Näpistä olivat aikas hauskat:

"Anteeksi, mutta mitä rotua tämä oikein on?"
"Bordercollie"
"Siis ihan puhdasrotuinenko?"
"Juu, kantakirjat on ja kaikkee. Ja menestyneet vanhemmat sekä tunnettu, menestynyt kasvattajakin vielä."
"Mutta miten ihmeessä se on TÄMÄN näköinen?!"

Heh :) Jaa siis onko Näpin ulkonäössä jotain vikaa-vikaa vai? ;D

No, tuomari oli tosi symppis, ei tuota pidä kritiikkinä lukea. Ei vaan tiennyt että näitä ihanuuksia saa myös tällaisissa ei-symmetrisissä väreissä ja lyhyessä turkissa. Oli Näp kieltämättä "hieman" eri kaliiperia kuin kehässä pyörähtänyt runsaampiturkkinen rotutoverinsa :)

Kaikin puolin siis onnistunut ja odotukset jopa ylittänyt reissu: Näpänderistä on kasvamassa kelpo harrastuskoira - tosin ehkä johonkin muuhun lajiin kuin näyttelyihin :D

Aksailusta on nyt pidetty taas taukoa, joten siltä saralta ei riitä Näpistä juttua. Myös Hipardi on ollut osa-aika lomalla, mutta Päivillä käytiin treenaamassa kerran tällä viikolla. Teemana Hipiäisellä niisto-sokkari & sylkkäri ja pakkovalssi sekä jenkkinkäännös. Perusharkkana tehtiin korkean vireen puomia ja matalan vireen valsseja. Oli "kaikki onnistuu" treenit - jälleen kerran :) (tuli myös todettua että Hipardilla ja Näpänderillä on samat vinkeet  - yllättävää, kun ovat melko läheistä sukua keskenään ;D )

Koska Näpsästä ei uusia kuvia taaskaan ole, kuvitetaan tämä postaus Pygmillä. Ja sit viikonlopun viettoon joka sisältää hurjasti bortsuilua <3 Lauantaina Korrien toko-koulutukseen Tampereelle, sunnuntaina edessä jotakuinkin samaa pentutreffien merkeissä :)

Potki, potki potkukelkka...

Kuten maisemasta voinee päätellä, ei ihan tuoreita kuvia nämäkään...

Pygmi(t) asuu igulssa?

Ja kas kummaa; autot myös (ja hei, onhan Näpkin päässyt mukaan kuvaan ;))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti