torstai 28. huhtikuuta 2011

"Iipardit" 6kk


Huhtikuun 18pv  Uskomattoman Upeat ja Uniikit "Iipardit" täyttivät 6kk!! :o Siis puolivuotta! :o Juurihan ne vasta syntyivät. Vasta eilenhän ne avasivat silmänsä, ottivat ensimmäiset horjuvat askeleensa, ja, ja, ja, ja... Ja nyt ne on jo "isoja". Tai jos ei nyt isoja, niin ainakin Uskomattoman Upeita hiomattomia timantteja ja oikeita pieniä kultakimpaleita valmiina valloittamaan maailman lisäksi myös treenikentät. :) Ja itse asiassa, "hiomattomat timantit" on aikas osuva termi kuvaamaan näitä neitoja, sillä jos Näpiä ja Routaa luonnehtisi vain yhdellä sanalla, se sana olisi "särmikäs". Näissä tytöissä on särmää ja - näin vaalien jälkeisissä tunnelmissa, "jytkyä" ;D
Puolivuotispäivän juhlintaan Näp otti ennakkoa jo muutamaa päivää aikaisemmin, kun Korrit k'vivät opastamassa TAKUTejha tokon saloihin - ja tietenkin Näp Näppärä siellä myös piipahti Riittaa ja Pekkaa morjestamassa. Varsinaiset juhlat olivat puolivuotispäivän aattona Peten Koiratarvikeen areenalla Porvoossa, ja mukana juhlinnassa olivat Tending Q- & Z-pennut myös. Näpin ja Ropudan suurta päivää juhlittiin tietenkin tokon (no, Näp lähinnä siis leikki :)) ja agilityn merkeissä, mutta ihan parhautta oli nähdä pitkästä aikaa ihanainen Routa. Routa palleroisesta on kasvanut hieno sporttimimmi, jolla jalkoja piisaa ja aktiivisuus on saanut lisäkseen aivot :) Silti oli hauska huomata, kuinka paljon Routa itseasiassa edelleenkin on juurikin sitä mitä se oli jo pentulaatikossa; vilkas ja kontaktinhakuinen sekä toimelias tyttö. Yltiösosiaalinen ja kaikessa mukana oleva. Se "moottori".  Ja Näp tuntuu edelleen olevan "aivot". Coolimpi, tosikompi, "hiljaisempi & huomaamattomampi", mutta silti...  no, jos ja kun Routa on vilkas, Näp on RAIVOISA. Ihan kuten pentulaatikossakin.
Elävästi kumpusikin mieleeni ne ensimmäiset viikot kun yritin selvittää kumpi on "Jin" ja kumpi "Jang" * , sillä sitä nuo tytöt olivat silloin - ja sitä ne ovat nytkin, ja kumpi niistä olisi mahdollisesti se meille sopiva pentu luonteensa puolesta, kumpi Marjaanalle. Ja ei voi muuta sanoa kuin että oikein meni pähkäilyt :) Rauhallinen Raivotar on sopinut meidän porukkaan kuin hanska käteen, ja Marjaana tuntuu olevan enemmän kuin myyty aktiivisesta ja leikkisästä harrastuskaveristaan. Tai no, vaikka Näpin rauhallisuus olikin se "järkikriteeri" sille miksi juuri Näp jäi kotiin, oli siihen olemassa myös tunne syyt... voisi kai sanoa että Näp valitsi minut. Siinnä missä Routa leikki tohkeissaan emonsa ja vieraiden kanssa... Näp käpertyi nukkumaan minun syliini. Tai jopa taskuuni :o


Ulkonäöltään puolivuotiaat "Iipardit" ovat hyvin samankaltaisia; sirpakoita ja jalkavia neitoja. Korkeita, mikä oli odotettavissakin. Kokoeroa ei juurikaan ole neitojen välillä - Routa on ihan aavistuksen korkeampi, mutta vain aavistuksen ja pidempi karva tekee siitä tietysti myös hieman isomman oloisen äkkisilmäyksellä, mutta kun ovat rinnakkain... ei eroa oikeastaan edes huomaa. Näpistä tekee ehkä pienemmän näköisen lyhyt karva ja ihan astetta kevyempi kallo. Korkeita ovat, mutta hyvin kevyitä ja tasaisesti kasvaneita. Hyvät, tasapainoiset liikkeet molemmilla ja käyttävät kroppaansa kivasti ja taidokkaasti.
Luonteiltaan ovat edelleen todella samankaltaisia monessa asiassa ja myös upean erilaisia toisissa. Kummallakin on mitä mahtavin keskittymis- ja rauhoittumiskyky ja potkua riittää silti kuin vähän isommassakin pitäjässä. :) Ja tosiaan, sellaista mieletöntä "särmikkyyttä" huokuu kummastakin, sitä en osaa sanoin kuvata, se vaan on. Oikeastaan en osaa kuvata sanoin edes niitä luonteen eroavaisuuksia joita myös siis löytyy, muutoin kuin ehkä kuvailemalla asiaa niin, että routa on mielestäni enemmän Hipardin kaltainen, oikea murunen ja niin avoin ja vilkas sekä super leikkijä. Näp taas tullut isäänsä, tai ainakin on erilainen kuin Hip. Vakavampi. Raivoisampi. Tyynempi. Kovempi. 
Itselleni Näpin puolivuotispäivät olivat tietyllä tapaa myös "shokki". Jotenkin olin tässä talven aikana tuudittautunut sellaiseen... noh, sanoisinko "vauva kuplaan", että tässä sitä nyt mennään... taaperon kanssa.  Odotellaan kuumeisesti sitä että aika kuluu jotta pääsisi treenaamaankin jotain juttuja, ja koko ajan ajatellut kevättä ja tätä 6kk:n ikää jonkinlaisena rajapyykkinä: "sitten keväällä, sitten kun Näp on puoli vuotias"... Noh, nyt on kevät. Ja nyt Näp on puolivuotias. Nyt alkaa olla kiihkein kasvukausi ohi ja aletaan jo odotella ensimmäisiä juoksuja... Nyt pitäisi alkaa kai jo treenaamaankin??? Voi APUA! Siis tolla pennulla? Tolla vastasyntyneelläkö? Eikö se nyt riitä jos me vaan leikitään?

Niin, mutta... mehän leikitään koko ajan ;) Jin tai Jang, en tiedä - mutta sen tiedän että minä ja Marjaana olemme todellisia onnentyttöjä kun olemme saaneet näiden Uskomattoman Upeiden U-pentujen kaltaiset kultakimpaleet harrastuskaveriksemme.

* Jin  ja jang  ovat kiinalaisessa filosofiassa maailmankaikkeuden kaksi vastakkaista, toisiaan täydentävää perusvoimaa.
Aikojen alussa oli tyhjyys. Wujissa syntyi taiji, äärimmäisen mahdollisuuden tila. Taijista syntyi kaksi vastakkaista voimaa, jin (negatiivinen) ja jang (positiivinen), joiden vuorovaikutuksesta syntyi maailmankaikkeus.
Jin symboloi muun muassa naisellisuutta, negatiivisuutta, pimeyttä sekä passiivisuutta ja jang vastaavasti miehisyyttä, positiivisuutta, valoa sekä aktiivisuutta.
Jiniä pidetään usein virheellisesti "pahana" ja jangia "hyvänä". Jinin ja jangin käsitteistä puhuttaessa on kuitenkin olennaista, ettei kumpikaan ole "parempi" kuin toinen. Jangia ei voi olla ilman jiniä ja päinvastoin.
Kaikki voidaan kuvata jinin ja jangin keskinäisen suhteen tuloksena.
  1. Jin ja jang ovat perusvoimia
  2. Jin ja jang ovat vastakohtia.
  3. Jin ja jang ovat toinen toisistaan riippuvaisia - toista ei ole ilman toista.
  4. Jiniä ja jangia ei voi erottaa toisistaan.
  5. Jin ja jang ylläpitävät toisiaan.
  6. Jin ja jang voivat muuttua toisikseen.
  7. Jin sisältää jangin siemenen, jang sisältää jinin siemenen
  8. Jin ja jang voidaan jakaa edelleen jiniksi ja jangiksi.
  9. Jin ja jang ovat suhteellisia käsitteitä kuten fysiikan negatiivinen ja positiivinen napa. Ne ovat myös moraalisia sekä henkisiä käsitteitä mm. "hyvä vs. paha", "mieli vs. ruumis", "kaunis vs. ruma". 

Routa
Näp
Routa menossa kohta ruutuun
Näp leikkii

Lisää kuvia yms, Iipardien blogissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti