tiistai 21. kesäkuuta 2011

Virtuoosi pennut :o

... Ja molemmat "pennut" aivan mun omia <3 Nimittäin Pygmi & Näp ;) (vaikka toki Routakin virtuoosien kunniakkaaseen sarjaan kuuluu). Niin - meidän Pygmi, 1v 11kk, osaa ohjata paimenkoiraa. Tänään oli ekat treenit Ninalla ja Petellä ja mahtavasti kajahti ilmoille "Come Bye" ja aivan oikeassa kohtaa. Ensi kerralla harjoittelemme "Look Backin"; "Walk On" ja "Away" olivatkin hallinnassa jo entuudestaan ;)

Paimennuksen lisäksi Pygmi on loistanut myös kotona, ja näin ollen meillä käytetäänkin lapsityövoimaa hyväksi aivan törkeästi (ja minimipalkalla tietenkin ;)). On se kyllä liikkis ruokapöytää kattaessaan ja siivotessaan ja imuroiminen on nykyään ihan pop. Imuria heilutellaan useita, useita kertoja päivässä (juup tätä Pygmi ei ole äidiltään perinyt, mutta on osoitus äitinsä erinomaisista lahjoista "taaperokuiskaajan" toimen saralla ;)). Että... eipä tässä äipän tarvitse enää tehdä muuta kuin maata soffalla kirjaa lukemassa ja treenata koiria. enemmän ensimmäiseksi mainittua, koska, kuten otsikossakin jo ilmeni, myös tämän talouden koirat ovat virtuooseja -> ts. ei tartte treenata. :o

Näpänderin kanssa testailin viime viikolla hieman tokoa;  vasemmalle käännöksiä  ensiksi. Oli kolmas treeni kerta for evö kun tehtiin vasemmalle käännöksiä, ja... voi hitsinpillura! Näp osaa ne :o No, siirryttiin liikkeestä seisomiseen. Tämä oli toinen treeni kerta for evö kun tätä harjoiteltiin. Ja... no niin; osasi senkin. :o Ihan järkytyin. Näpsällä on ALO liikkeet kasassa, vielä 2 pitkää kuukautta ennen kuin tulee kisaikä täyteen, ja... me ei olla treenattu oikeastaan kertaakaan. Välillä vain vähän leikitty ja fiilistelty :o Kyllä on kummasti alkanut tuo tokoilu taas kiinnostamaan ja yllätin itseni tässä iltana eräänä selailemassa koekalenteria elo-/syyskuun osalta :o

Aksailut etenevät tokon tapaan rauhalliseen malliin ja silti vauhdilla. Treenattu ei olla juuri mitään - vähän fiilistelty ja leikitty, toukokuusta lähtien tehty max 1kerta/vko, yleensä kuitenkin 1krt/2vko n. 5, max 10 min treeni enemmän ajatuksella. Silti, tai ehkä juuri siitä syystä, olen saanut todeta että Näpänderillä on tekniikat hyvällä mallilla; pakkovalssit ja pois päin käännöt ovat jo ihan supereita. Esteistä mukaan on otettu putken ja pussin lisäksi rengas - joka tosin nyt on taas tauolla odottamassa Näpänderin aikuistumista syystä että Näp osaa hakea renkaan mistä suunnasta vaan, renkaalla toimii kaikki mahdolliset ja mahdottomat tekniikat, ja este "nimetty", mutta... mini korkeudessa vielä. Turha siis jankata sitä tässä vaiheessa enää enempää. jos ensi viikolla sit vaikka jonain iltana tekisi sille vaikka muurin. Tai pituuden. Ei osaa vielä päättää. Pujottelu ja kontaktit odottavat vielä tovin jos toisenkin. No joo, lätkää on tehty muutama toisto parin, kolmen viikon välein. Hyvältä näyttää taas. Jossain vaiheessa näytti turhan aneemiselta -> ei tietty paineita siitä koska eipä tuota olla vielä aikoihin siirtämässä mihinkään, mutta testasin ihan piruuttani joko kestäisi saalille siirron. Hyvin kesti. Paremmin kuin hyvin itse asiassa ja nyt lätkä on ihan super. :) Mikä on toisaalta tylsä juttu koska tosiaan, vielä menee hyvä tovi ennen kuin lätkää tullaan oikeasti tarvitsemaan mihinkään joten nyt meillä ei ole enää sitäkään treeniohjelmassa : / Jollain tapaa virtuoosikoira on tosi tylsä tapaus ;D (heh, heh ;D)

Hipardin uudet treenisysteemit pyörähtivät käyntiin viime viikolla. Hyvältä näytti :) Jatkoa odotellessa - ja niin, huomista paimennuskurssia :)


Pari kuvaa elastisesta iskä Iirosta SM-karkeloista

kuva: Jari Salmela
kuva: Iris Kieme
Kuva: Jari Salmela

Kuva: Iris Kieme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti