lauantai 16. heinäkuuta 2011

Aksailua, Again

Heinäkuu on jo ehtinyt puoleen väliin ja blogi se vaan on päivittämättä :( Kaikenlaista on kertynyt taas matkanvarrelle ja tärkeimmät ensin:

Hip ihanainen täytti 6 vuotta 2.7.2011!!

Hip elementissään - älkää uskoko vanhempianne, kyllä vieraisiin koiriin, ainakin minuun, saa koskea. Kuva: Jukka Pätynen

Ja synttäreiden kunniaksi pääsi seuraavana päivänä Forssaan treenailemaan Sepon opeissa :) Tosin, Hipardin harmiksi myös Näp oli keräämässä oman osansa huomiosta (ja sitä se saikin, Näp siis). Sepon treenit olivat todella hauskat ja antoisat, tykkään kovasti hänen tavastaan kouluttaa. Radalla ei päästy kylläkään oikeastaan puusta pitkälle, koska 4 esteen rima kolisi aina vaan ja sen arvoitusta siinnä sitten pähkittiin. Treenit piti myös pitää hyvin lyhyinä helteen vuoksi ihan muutenkin, ja varsinkin koska varon hipardin ylikuumenemista niin kovin - > se rassu kun antaa niin kaikkensa.

Näp loisti treeneissä omaan näppärään tapaansa ja mykisti kaikki - myös minut :) On se hieno - tai "takatuuppari" kuten Seppo Näpiä nimitti. Hyvää palautetta saatiin rennosta ja iloisesta yhdessä tekemisestä sekä siitä että olen malttanut (valta virtaa uhmaten, mutta hei - mä en olekaan mikään massa sielu :)) ottaa rauhallisesti ja antaa pennun kasvaa rauhassa. Mihkäs tässä on kiire, valmiissa maailmassa :) 

Tosin, täytyy tunnustaa että hieman on pohdinnan alla Näpändein treenaukset. Tai on ja on, lähinnä oli. Pienellehän tulee ikää kohta 9kk, joten ehkä sen kanssa voisi jo "oikeastikin" treenata... Mutta sitten taas... en halua lisätä Näpin treenikertoja vielä tästä n. 5 treeniä/kuukausi. joten ihan hirveän paljon "oikeammin" ei sitä vielä voi treenata. Mutta tosiaan, mikäs kiire tässä on - kisaamaan heti 18kk:n iässä ei ole mulle mikään "juttu", kisaamaan mennään vasta kun koira on valmis ja kisaaminen on niin ollen hauskaa ja rentoa - aivan kuten treeniminenkin.

Ja treeneistä puheenollen... Muuria jouduttiin ihan oikeasti oikeasti treenaamaan :o Näp ei osannutkaan sitä heti!! Ainakin 3 toistoa piti tehdä :o Voi kauhistus  ;D Mutta no, päälle juoksut, sylkkäri ja rengas onnistuvat radassakin :)

Hipardin kanssa ollaan normi viikkotreeneissä päädytty tekemään aika paljon "nollatreeniä" - onnistuneesti! :D Niin ja teinpä tuossa kertana eräänä radalla peräti KAKSI jaakotusta ja aivan vapaaehtoisesti - ja ne TOIMI!!! Tää on ihan uskomatonta! Mä valssaan ja pakkovalssaan, myös kisoissa, ja nyt jopa jaakotankin. <3 Meidän koutsit on ihan huippuja (kiitos Lokkilat & Maisa) ja ryhmä & ryhmähenki vallan mahtava. Oli ihan uskomaton hetki kun tuossa taannoin tajusin, että hei, mun EI tarvitsemalla tarvitse hakemalla hakea koutsausta seuran ulkopuolelta jotta päästäisiin eteenpäin, vaan yhdistyksen tarjoama (liki ilmainen, 80 eur/vuosi sis. talvitreenit) koulutus riittää. eikä vain riitä vaan on monasti myös laadukkaampaakin kuin ns. "kovan rahan" koulutukset. Tää on ihan superia <3

Lopuksi vielä vähän tokoilusta... Riitan ja Hipardin tokot ovat lähteneet kivasti käyntiin ja hip toimi Riitan kanssa todella mukavasti jo ihan ekalla kerralla vaikka ottikin hirmuisesti häiriötä minusta (ei rassu oikein tiennyt kumpaa tässä nyt kuunnellaan ) Oli mahtavaa nähdä kuinka upea on Hipardin motivaatio ja halu työskennellä. <3 Ja mukava nähdä ne kaksi, Hip ja Riitta yhdessä, iloista, rentoa menoa. Toivottavasti työ tulee kantamaan hedelmää kokeisiin asti vielä joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti