sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Totta se on: pikku Bamsuja maailmassa!

Bami oli super kiltti, kuten se aina on, ja päästi meidät piinasta jo maanantain ja tiistain välisenä yönä :)

Synnytys oli helppo ja nopea; sieltä ne putkahtivat ulos kuin plussa-pallot - 4 erittäin hyvän kokoista ja elinvoimaisen oloista pikku stabyä (3 urosta ja 1 narttu). Synnytyksen Bami hoiti aivan itse, ihmisten apua tai läsnäoloa ei tarvinnut, tosin ei siitä häiriintynytkään vaan oli erittäin tyyni ja luottavainen emä-koira, mikä ei, Bamin tervepäisyyden ja hyvän luonteen tuntien, tietenkään ollut mikään yllätys (mutta ainahan sitä jännittää, varsinkin ekakertalaisen kanssa kun ei voi tietää).

Pennut liikkuivat, möykkäsivät ja imivät alusta asti hienosti ja Bami hoitaa heitä kuin "Vuoden äiti" konsanaan - ja edelleen, suhtautuu hoitotoimenpiteisiin tyynesti (päästämättä silti pentuja hetkeksikään näköpiiristään). Aivan loistava jalostusnarttu siis synnytys- ja pentujen hoito-ominaisuuksiltaan. Suurin osoitus tästä kyvystä tuli ilmi ikävemmässä muodossa... Bami oli jo hyvin rauhoittunut hoitamaan ja imettämään pentujaan, joten kuvittelimme synnytyksen olevan ohi... ei ollut. Useita tunteja myöhemmin Bami synnytti vielä yhden pienen narttu pennun, suloisen enkelin :( Hieno osoitus Bamin emä-koiran kyvyistä, mutta suuri suru tietenkin tästä ettei yksi pieni (ei huonon kokoinen ollut sekään, mutta kuitenkin 200g kevyempi kuin muut) saanut mahdollisuutta kasvaa "suureksi mustaksi koiraksi". Elämä on. Luonto antaa, luonto ottaa. Onneksi se antoi neljä elävää ja todella elinvoimaisen oloista kaveria, joita Bami hoitaa äärettömän hyvin.

Niin ja Bamin maito lienee kermaa, ellei jopa tuhdimpaakin ainetta, sillä 3 vrk,n iässä tyypit painoivat jo yli 500 grammaa :) Ei ole nälkäkuolema tai kuivuminen uhkana ei :)

nisälle väsähtänyt tyttönen

Kaikki yhes koos tuumi pojat, "rinsessalla" omat kuviot :)

Onnellinen perhe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti