torstai 25. joulukuuta 2014

Vuosi jotakuinkin paketissa

Vielä on muutama päivä tätä vuotta jäljellä ja yhdet treenitkin vielä mahtuvat tälle vuodelle, mutta pääasiassa tämän vuoden osalta asiat on paketissa.

Vuoden viimeisestä tuloksesta huolehtivat Marjaana ja Routa 13.12.14 upealla EVL1 tuloksella pistein 281! Onnea jälleen kerran Marjaana ja Hipardin mahtava esikoinen < 3

Kaunis Routa

Meillä kotonahan on nyt kohtsillään tasan vuosi harjoitettu eloa pienen koiramäärän kanssa - on ollut outoa, ja niin helppoa kun on vain kaksi pientä koiraa. Ensi vuonna koiramäärään toivottavasti saadaan muutosta.

Yli 9 vuotias Hip on edelleen rautaisessa kunnossa, ja näyttää nuoermmille aksassa mistä "kana pissiii". Loppukesän polyypin poisto-operaatiosta Hip toipui hyvin ja nopeasti, mitään muita vaivoja Hipardilla ei edelleenkään ole, eikä se edelleenkään juuri edes jumiudu lihaksistostaan vaikka ikää alkaa olla. Aksaamiseen, eritoten kisaamiseen oman haasteensa minulle tuo se, että Hip ja Näp ovat jotenkin kovin erirytmiset koirat - teknisesti yhtä taitavia eikä ohjauksessa teknillisesti ole suuriakaan eroja, mutta jotenkin se, että saa omat askeleet ja liikkeen rytmin osumaan kohdilleen molempien kanssa, on erittäin haastavaa mun pääkopalle. Treenitapaa olenkin nyt jo muuttanut, ja ensi vuodelle on uudet kisakuviot suunnitteila - tosin, jos onni on myötä, Näpänderhän jää mammalomalle keväällä, ja sitten on aksakoirana hetken aikaa vain Hip.Entäpä Näp? No, Näphän on mainio ja ihana. Sen kanssa saa yllättyä iloisesti joka ikinen kerta kun sen kanssa akasaa ja edelleen se vain parantaa suorituksiaan ja lisää vauhtiaan sitä mukaa kun mun ohjaus selkiintyy ja olen löytänyt enemmän omaa "käsialaani" mikä sopii meille molemmille. Suurin haaste on Näpinkin kanssa mun pääni: sen oikean asenteen ja ajatuksen löytäminen ja säilyttäminen. Treenit on jo aloitettu ja hyvältä näyttää vaikken vielä kisasuoritukseen asti sitä onnistunutkaan viemään.

Muutoin syksy on pyörinyt enemmän tai vielä enemmän Näpin jalsostuskuvioden merkeissä ja pohtiessa. Näpin pennuthan toteutetaan yhteistyössä Tending kennelin kanssa, mutta on silti mielenkiintoista tukia sukuja ja pohtia asioita. Ja ihan hitokseen vaikeaa myös! Kyllä se vain on todella valtava palapeli mikä siinnä on kasattavana, jotta toiveet ja todellisuus yhdistyisivät parhaalla mahdollisella tavalla sen hetkisten tietojen perusteella. Ja siihen päälle vielä se tosi seikka että kyse todellakin on "sen hetkisistä tiedoista"; loppujen lopuksi mukaan tarvitaan myös onnea.Anyway, Näpin sussu pohdinnat alkaa olla loppusuoralla, muutamia speksejä vielä odotellaan/tarkastellaan ja jokunen uros kenties käydään vielä paikan päällä tarkastamassa. (eli jatketaan sitä samaa mitä tähänkin asti ollaan tehty - on ollut kyllä mukava tutustua uusiin ihmisiin ja koiriin)

Vaikkei Näpin jalostuskäyttöä ole vielä varsinaisesti mainostettu ja urosvalintakin on edelleen avoin, on Näp pieni ilokseni herättänyt valtavasti kiinnostusta! Omasta mielestänihän toki Näp on mitä parhain koira, mutta että muutkin tykkäävät siitä niin paljon. :) Erityisesti on mieltä lämmittänyt se, että Näpiin on jo käyty tutustumassa nimenomaan kotioloissa ja pennun odottajissa on henkilöitä, jotka ovat nähneet Näpiä pienestä asti (eivätkä silti ole muuttaneet mielipidettään kuin positiiviseen suuntaan ;) ). Arvostan tätä kovasti, sillä Näp on niin paljon muutakin kuin vain se kiitovauhdilla aksaa suorittava otus - se on koira, lemmikki, ystävä, perheenjäsen ja vasta viimeisenä se "väline"- vaikka sen "välineominaisuudet" ovatkin mielettömän hienot. Tuntuu hyvältä huomata, että pennun odottajt jakavat samoja arvoja, ja ovat ennenkaikkea kiinnostuneita Näpistä koirana, ei vain "agilityvälineenä" (vaikka ymmärrettävistä syistä nimenomaan aksaharrastajat Näpistä kiinnostuneita ovat)

Melkoista kiirettä on siis syksy ja alkutalvi ollut, mutta viimeinkin olen saanut jopa koottua Näpin videoita esiin ja luotua ihan oman you tube kanavan (mitäpoä sitä muuta Jouluna tekisi? ;) )  Joten tässäpä näitä linkkejä:

Näp ja haastava putki ;) (1lk kisat tai ensimmäisä 2-lk.n kisoja, en muista)
https://picasaweb.google.com/smlehton/August3201302?authkey=Gv1sRgCL7l38rWxe3x0AE#5908154270387841042

1-luokan kisarataa


https://www.youtube.com/watch?v=JDLv_VpErOM

https://www.youtube.com/watch?v=nGQEqW7N8pI&list=PLy-XQoLelluDIrIVeMBkD22YX7Y7KYfBr&index=4

https://www.youtube.com/watch?v=JDLv_VpErOM

Kooste Niinun treeneistä (mukana myös Hip)

https://www.youtube.com/watch?v=fXqNELVr-JM

Ja se mun oma you tube kanava, jonka sian viimeinkin aikaiseksi - siellä kuvaa pentutreenistä, treenistä & kisaratoja eri aikakausilta.

 https://www.youtube.com/channel/UCAtyEAc-Yd3gaWvMDztto0Q

Jaahas, ja sitten jatkamaan pyhien viettoa :) Loppuun vielä kuva Ysistä, koska Ysin nyt vaan on niin upea! Ja tolkuttoman nopea :o Kyllä on vauhtigeenejä riittänyt Hipin jälkeläisille ihan kaikille! Juuri ennen joulua, pääsin seuraamaan pitkästä aikaa Sarin ja Rion aksaa T-treeneissä, ja... huikea uros. Mii like :) 

Pirajan ja pittbullin risteytys Ysi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti