maanantai 16. marraskuuta 2015

Pennun tuoksua


Näp on näemmä kaikessa tekemisessään nopeaakin nopeampi! Olin ajatellut lasketun ajan olevan älillä 9-11.11., aikaisintaan ehkä 8 pv, joten yllätys olikin suuri, kun huomasin pe 6.11. lämpjen laskevan ja pysyvän alhaalla. Yö meni rutiinilla, eli leppoisasti. Vähän Näp petaili, mutta vielä lauantai aamuna klo 9, lämmöt olivat tukevasti alhaalla.

Muu perhe lähti ulos hieman ennen yhtätoista ja ajattelin itsekin vetää pikku torkut, olettaen että yötöiksi menee - tai jopa sunnuntai aamuun. Mittasin kuitenkin Näpin lämmöt ja perhana, ne olivat nousseet! Saman tein se alkoi oksentamaan ja synnytyssupistukset lähtivät käyntiin voimakkaina. Oksennetteuuaan ruokansa Näp oli todella cool vaikka sitä supisteli rajusti. Soitin miehelle, että nyt ei saa tulla kotiin ainakaan tuntiin, sillä täällä ehkä synnytetään kohta. Soitan sitten jos näyttää siltä että avautumisvaihe kestää ja kestää.

Ei kestänyt. Mittasin lämmöt siis n. 10.45 ja klo 11.13 oli ensimmäinen pentu maailmassa. Trikki narttu. Alle 15 minuuttia niin toinen trikki narttu ilmaantui nisälle putsattuna niin vauhdilla, ettei sen syntymistä edes huomannut.

Tämän jälkeen paikalle saapui avustava kätilö (tää tapa näemmä on muodostumassa tavaramerkiksi, sillä ei kolmea ilman neljättä ;) ) ja jäimme odottelmaan jatkoa kahvittelun lomassa. Kun edelliestä pennusta oli kulunut tunit, kävin kysymässä Näpiltä ettei kai se oikeasti aio jättää hommaa kahteen? Näp kääntyi katsomaan peräänsä, kuului hulahdus ja sen jälkeen koira alkoi ponnistamaan. Klo 13 syntyi VALTAVA mustavalkea uros.

Pennut olivat todella suuria; pienin 328g ja suuri uros peräti 413 grammaa :o Mielettömiä jötkäleitä. Kylmät väreet kulki selkäpiitä kun tajusin kuinka suuria ne olivat - ja kuinka huonosti siinnä olisi voinut nartulle käydä, Näp itse kun on niin pieni, mutta ei. Kaikki se pullautti ulos kuin plussapallot. Tosta noin vaan. Kevyesti ja tehokkaasti. Mun super synnyttäjä Näp pieni :)

Ensi hetkistä lähteine Näp on ollut aivan suuremmoinen emo; se on todella vakaa ja varma. Hoitaa pennut tunnollisesti ja viihtyy pentulaatikossa imettämässä ja hoitamassa -silti ei epäröi ja ahdistu juomaan/syömään/ulkoilemaan lähdöstä (vaikka toki ulkoa on aina kova kiire takaisin pentujen luokse). Näp ottaa asiat rauhallisesti, ollen silti todella huolehtivainen äiti koira. Entinen uraohjus keskittyy nyt äitiyteen täysin rinnoin.

Pennut ovat kasvaneet hurjaa vauhtia ja painot tuplaantuivat alle viikossa.Näp itse on voinut todella hyvin - sille ei tullut edes ripulia vaikka söikin jälkeiset. Nyt pentuset ovat 9 vuorokauden ikäisä, ja silmät hieman jo raollaan. Samoin kävelyä treenataan ahkeraan. Erittäin jänteviä ja kovasti liikkuvia tyyppejä ovat nämä Huikeet Flipit.

Pentu-uutisten lisäksi mahtavia uutisia myös Ysistä. Ysi ja Anttu kirmailivat Seinäjoella 15.11. TUPLA nolla voittoihin! Ylivoimaisella vauhdilla luonnolliseswti. Samoissa kisoissa myös Arja ja Robin kartuttivat nollatiliään :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti