keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Kolmatta viikkoa - ja vähän neljättäkin.

Flipandeeroksien kolmas vikko alkoi kävelytreenein aktiivisella jatkamisella ja vauhdin lisäämisenä. Pennelit laajensivat reviiriään koko olohuoneeseen, ja itseasiassa loppuviikostap urettiin koko pentulaatikko pois, kun pennut alkoivat sieltä ylitse tulla. Laatikossa toki on korotettava laita, mutta... eihän noita suloisuuksia siellä voinut pitää. Käyttöön jäi pentuaitaus, mutta... no eipä ne sielläkään ole, vaan pennut ovat vallaanneet koko talon :DKolmen ikäviikon lähestyessä, pennut aloittivat kiinteiden syömisen ja sehän upposi kuin kuuma veitsi voihin! Samoin ulkoilut aloitettiin vaikka kelit ovat olleet ihan super kurjat. Tytöt olivat ekalla kerralla järkyttyneitä, mutta Lad poju veti heti kättelyssä ihan omiin nimiinsä ympäri pihaa. Muutaman harjoittelu kerran jälkeen myös tytöt jo suorastaan kiisivät ympäriinsä (onneksi näitä on vain kolme - sen verran tehokkaasti leviävät ympäri pihaa) ja myös tarpeiden tekeminen ulos sujuu hyvin.


Tarpeiden tekemisestä puheen olleen... pennut ovat - ainakin toistaikseksi, olleet myös super siistejä! Ne oikesti pyrkivät pissaamaan paperille, ja yön aikana pentuaitauksessa käyvät yhdessä nurkassa kakalla :o On ne viisaita :) Toki tätä siisteyttä varmasti helpottaa se, kun pentue on pinei ja ennen kaikkea se, että Näp edelleen hoitaa pentuja todella huolella: imettää halulla ja pitää pennut (ja elinympäristön) puhtaana. Toki Näp nauttii myös "omasta ajasta".


Pennut vaikuttavat hyvin varhaiskypsiltä:  5, jop 7 vrk vanhemmilta kuin mitä oikeasti ovat. Tyypit ovat super reippaita, uteliaita ja touhukkaita ja ne leikkivät leluilla paljon, sekä itsekseen että ihmisen kanssa. Hyvin ihmissosiaalisia ovat jo, mutta myös hyvin itsenäisiä - vaikka muut sisarukset nukkuisivat, jokainen näistä kulkee myös yksitelleen talon kiakissa huoneissa leikkimässä. Kun uni aika koittaa, pyritään syliin nukkumaan. Samoin ulkona seuraavat minua jo todella hyvin.


Ylipäätänsä nämä pennut ovat kiinnostuneempia leikkimään ja seurustelemaan ihmisen kanssa, kuin mitä keskenään - vaikka toki sitä "sisarusrakkautta" ajoittain selvitellään kovinkin äännekkäästi ;)
3 viikon kynnyksellä Flipandeerokset pääsivät myös tutustumaan mummoonsa. Tai mummo pentuihin. Ja voi että oli Hip-mummu onnellinen! Se hoitaa pentuja onnessaan, siivoaa, leikittää ja jopa yrittää imettää.Äidin ja tyttären hyvä suhde, ja hienot luonteet välittyvät Hipin ja Näpin toiminnassa upeasti: ne hoitavat pentuja yhdessä kuitenkaan kilpailematta niistä. Hip on onnellinen päästessään "auttamaan" ja Näp hyväksyy Hipin antaman avun täysin. Siinnä ne sitten riti rinnan valvovat tiitterinä, jos joku pennuista menee heidän mielestään liian kauaksi :D


Näpin upea luonne on äitiyden myötä tullut esiin ensitä enemmän; se suhtautuu hommaan tyynesti ja vakaasti. Ei hötkyile, ei hätäile, mutta pitää pennuista loistavaa huolta ja viihtyy pentujen kanssa. Malttaa imettää rauhassa myös Hipatrdin läsnäolleessa, samoin vaikka talo olisi täynnä vieraita ihmisiä, niin... ei haittaa - Näp hoitaa pentunsa luottavaisena ja vakaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti