maanantai 14. kesäkuuta 2010

Kiitoja

Uh kun on pitänyt hoppua niin ettei ole ehtinyt blogatakaan lain, sillä niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin elämää kun on "moppetouhujen" ulkopuolellakin ;) No, tosin on "moppetouhujenkin" vuoksi pitänyt kiirettä sillä torstaina treenattiin taas Teron johdolla ja viikonloppuna kisailtiin.

Torstaina paahduttiin siis Herwoodissa "teho-tiimin" kera. Hipardin kanssa ei päästy rataa kuin ehkä puoleen väliin asti kun juututtiin viilaamaan yhden kohdan ajoitusta sellaiseksi "just eikä melkein" tyyppiseksi, mutta eihän tuossa ollutkaan kyseessä mitkään "nollatreenit". Ihan hirvittävästi ollaan menty kyllä eteenpäin näiden Teron treenien avulla vaikkei mitään sellaista "maata mullistavaa" olekaan tullut - pikku juttuja, mutta helpottaa kummasti treenaamista kun on osaava koutsi paikalla jeesaamassa; ei tarvitse "tuumata ja koittaa, tuumata ja koittaa" niin usein (ja samalla opetella myös sitä virheellistä suoritusta yhä vain paremmin ja paremmin...) Olin kyllä, jälleen kerran, enemmän kuin tyytyväinen treeneihin :)

Lauantaina piipahdettiin Riihimäellä kisaamassa sekä agirata että hyppäri ja tuomarina Saviojan Anne. Hyppärin alkuun tein aika rohkean sivuttais irrottamisen josta sainkin Annelta hyvää palautetta :) Kyllä lämmitti mieltä. Hyppäri oli kokonaisuudessa mielestäni tosi hyvä suoritus, erityisen tyytyväinen olen siihen että uskalsin rohkeasti valita koiralta hyvää taitoa vaativan ohjauksen radan alkuun ja siihen että sain pakan kasaan vaikka se levisikin (onnistuin ohjaamaan Hipardin kohti pimeää putki kulmaa, ja sinnehän ei ollut tarkoitus mennä vaan siihen "helppoon" suuhun. Sain Hipardista "kiinni" ja pyöräytin sen ulkokautta oikeaan suuhun. Kieltohan siitä rapsahti mutta rata jatkui :)) Tulokseksi 15.

Agiradalla oli hiukan enemmän säätöä, oli yksi kohta mihin en keksinyt hyvää tapaa kuin vasta radan jälkeen... plaaah. Tulokseksi hyl, kiitos "aivopierun", mutta kokonaisuutena tämäkin rata oli tosi hyvä ja oman tasoisemme :) Erityisen ylpiä olen Hipardin mahtavista kontakteista - tein sekä A:lla että puomilla rohkeat sivuirtoamiset joista olisi ollut helppo jatkaa rataa tosi tyylikkäästi jos vaan ei ois tullu niitä aivopieruja.

Kisoista jäi kyllä tosi hyvä fiilis - eikä vähiten Annelta saamamme positiivisen palautteen takia :) Anne on mahtava!

Sunnuntaina suunnattiin Janakkalaan jossa yksi agilityrata Herralan Ritvan tuomaroimana. Rata oli mun mielestä aika haasteellinen nopsan ja irtoavan koiran kanssa. Kiva rataprofiili ja koiralle hirmu looginen, ohjaaja tosin sai pähkiä ;) Erityisesti radan takakaarteessa ollut käännös hirvitti - rataan tutustumisessa tuumin, että leikkaaminen on siinnä ainoa vaihto ehto jolla voin saada Hipardin oikeaan suuntaan ja pois pujottelusta. No, leikkaus meni hyvin, mutta potilas kuoli ;)  Jatkava ohjaus myöhästyi ja ta-daa: ei kääntynyt Hip leikkauksen voimasta ei vaan jatkoi hurjana matkaa pujotteluun. Muuten tosi kiva rata, nätit kontakti yms, ainoa vaan että Hipardin radalla oli tosiaan pujottelu kahteen kertaan ja Herralan radalla vain kerran. Niin ja sylkkäreitä mun tarvii kyl treenata ihan oikeesti!! Radan lopussa oli puolen vaihto u-putkella ja ei... mä en ehdi vaihtaa puolta. Hip tuli jaloille ts. ihan turha kuvitella että valssaisin tai tekisin sokkareita putkilla -> keksittävä jotain muuta.

Tälläö viikolla ohjelmassa "moppetouhuissa" taas Teron treenit ja moppetouhujen ulkopuolella taas hirveetä hulinaa ja kiitoa suuntaan ja toiseen. No mutta onneksi ei tarvitse leikkiä hiekkalaatikolla - kuin ehkä vähän pygmin kanssa ;)

 Pujottelu on parhautta, tuumii Hip :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti